Hoewel acupunctuur één van de traditionele Chinese geneeswijzen heet te zijn is het in feite geen geneeskunst: acupunctuur is een methode om het lichaam bij te staan in haar vermogen tot zelfgenezing. Ziekte- en pijnklachten worden gezien als een stagnatie van energie waardoor de interne balans wordt verstoord, en met behulp van naalden wordt balansherstel gecreëerd: als de stagnaties zijn opgeheven is de persoon gezond.

Een klacht kan weliswaar in veel gevallen meteen verlicht worden, maar zal daarmee vaak nog niet definitief verdwenen zijn; daar is een reeks van behandelingen voor nodig, tussen de zes en de vijftien. Uiteraard vragen meer complexe klachten en klachten die al heel lang 'in het systeem zitten' een langere behandelperiode.

Acupunctuur
Dat acupunctuur kan werken komt door het 'balans-effect': ziekte of pijn worden gezien als een probleem in het 'energetische' (dat wil zeggen de meridianen plus interne organen) systeem, en vrijwel alle klachten uiten zich, en kunnen behandeld worden, via de meridianen.

Aangezien acupunctuur geen scheiding kent tussen lichaam en geest maar de mens als één geheel wordt gezien  kunnen ook mentale klachten -zoals bijvoorbeeld overmatige drukte, onrust en depressie- heel goed 'gebalanceerd' worden.

Op dit moment vindt de behandeling plaats in mijn woonstudio. Je moet daarvoor wel een trap op kunnen, want mijn ruimte bevindt zich op de eerste verdieping.
Je kunt een afspraak maken door contact met mij op te nemen; mijn gegevens vind je op DEZE PAGINA. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren (maandag, dinsdag of woensdag). Hoe een behandeling verloopt kun je HIER lezen.
Indien je informatie zoekt over de kosten van een behandeling kun je HIER KLIKKEN.
Wist je dat er bij acupunctuur (in veel gevallen) betere en snellere resultaten worden geboekt indien we eerst een uurtje qigong doen? Qigong 'opent de meridianen en beweegt de qi'.